Глобально різниця між меленою і зерновою кавою цілком очевидна. В одній пачці зерна перемелені, в іншій – ні. І якщо мова про один і той самий сорт, то це одні і ті самі зерна.
Але так чи так все просто? Давайте розберемося, в чому особливості кожного продукту.
У якому вигляді має бути кава для заварювання
Зрозуміло, що багато що залежить як від ваших уподобань, так і від способу приготування, до якого ви звикли.
Отже, різниця в часі помелу. Зернова кава перетворюється на порошок безпосередньо перед заварюванням. І це обумовлює ряд її особливостей. Але про них трохи пізніше.
А поки відзначимо, що не тільки час, але і ступінь помелу важлива для заварювання напою. Так, для кожного способу приготування підбирається кава більш дрібної або великої фракції. Від цього залежить якість заварювання, смак, аромат. Загалом, чи сподобається вам напій.
З цього можна виділити ряд особливостей (плюсів і мінусів) кожного продукту.
Особливості меленої та зернової кави
Ось найголовніші достоїнства кожного варіанта:
Кава в зернах |
Мелена |
Зерно саме собою являє відмінний контейнер, який зберігає ефірні масла і кращі якості кави. Це означає що:
Можна самостійно обирати ступінь помелу для оптимального приготування напою в кавомашині, турці, френч-пресі або чашці. Зернову каву складно підробити, адже споживач бачить цільні зерна. У мелений же легко домішати будь-яку порошкоподібну субстанцію, чим, на жаль, нерідко користуються недобросовісні виробники, додаючи більш дешеву каву або який-небудь цикорій в якісну арабіку. Кава в зернах дозволяє насолоджуватися напоєм і всім ритуалом з самого початку: приділити собі час, відчути аромат свіжого помелу. |
Уже готова для заварювання. Це зручно і швидко. Якщо немає кавомолки або не вистачає часу на помел, це відмінний варіант.
Також це оптимальний вибір для більшості офісів або, наприклад, кава-брейків на заходах. |
Що ж обрати
Все залежить від обставин.
Якщо вранці ви поспішаєте і вам не вистачає часу або нічим молоти – ваш вибір мелена. Головне, правильно підбирайте помел і упаковку. Ми продаємо мелену каву в оптимальній упаковці для максимально довгого зберігання і утримання її властивостей.
Але якщо у вас є час і бажання дотримати повний ритуал, починаючи з помелу, то вибір однозначний – кава в зернах.